Öğrenci, veli ve öğretmenlerimizde sağlıklı beslenme kültürü oluşmasını sağlamak, öğrencilerimizi ve velilerimizi gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmek, okullarda öğrencilerimizi geleneksel tatlarla buluşturmak, gıda israfına yönelik bilinçlendirme sağlamak, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amaçlanmaktadır.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğinde yürütülen "Gıda Okuryazarlığı Kapasitesinin Geliştirilmesi" (TCP/TUR/3805/C5) projesine ait "Türkiye Gıda Okuryazarlığı Stratejisi ve Eylem Planı 2022-2028" kılavuzuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.